Cursus Pottenbakken en/of boetseren

 

                        

 

In groepsverband ga je, onder professionele begeleiding, aan de slag met het vervaardigen van keramiek op de draaischijf en het afwerken ervan of het handmatig opbouwen van een werkstuk (boetseren). Glazuren en engobes (pigment met kleislib) passen we toe om werkstukken te verfraaien. Maar je kunt ze ook uitkrassen/uitsnijden of er een struktuur op aanbrengen.

Wil je liever boetseren (dus niet op de pottenbakkersdraaischijf) dan kan dat ook!

Juist door het kleine groepsverband kan ik veel ruimte bieden aan ieders persoonlijke wens. De één wil graag pottenbakken, de ander boetseren en daarin haar/zijn eigen vormgeving uitdrukken en/of ontwikkelen. Mensen ervaren de cursussen bij mij als inspirerend en inzichtgevend. Ze gaan blij en opgewekt (met nieuwe ideeën en inspiratie) weer naar huis. Iemand zei eens tegen mij dat ze in het boetseren haar "ei " kwijt kon en het zo prettig vond hoe ik daar dan weer feedback op gaf.

Je kunt vrijblijvend een afspraak maken om in mijn atelier een kijkje te nemen.

Wanneer is de cursus: Iedere donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur met uitzondering van schoolvakanties.

Ik vind het erg fijn als je mij laat weten als je graag op een andere dag cursus zou willen volgen. Wie weet kan ik dan een ander dagdeel voorstellen. Het is ook mogelijk een eigen groepje (vrienden/vriendinnen) samen te stellen.

Duur: Een cursus bestaat uit 7 lessen en kan iedere keer verlengd worden. Het is mogelijk een proefles te volgen (tijdens een lopende cursus).

Kosten: €105,- voor 7 lessen incl. koffie/thee. Excl. materiaal en bakkosten

Proefles: €17.50

Materiaal: 1 brood klei van 10 kg €8,00 of half brood klei van 5 kg €4,00

Bakkosten in de keramiekoven variëren van €2,50 tot €7,50; afhankelijk van de grootte van het werkstuk.

Waar: Vogelenzang 1, 5076 NV Haaren

     

    


Atelier Aarde-Werk | Deze site is gemaakt met Webklik.nl