Kinderfeestje pottenbakken

Kom pottenbakken op een echte pottenbakkersschijf.

In mijn atelier bied ik de gelegenheid aan kinderen om hun kinderfeestje te vieren. Ik maak bewust de keuze om dit met maximaal 4 kinderen te doen. De reden hiervoor is dat ik dan de aandacht aan ieder kind kan geven dat het nodigt heeft. Juist bij kinderfeestjes zie ik vaak dat de kinderen gespannen zijn en dat er daardoor frustratie kan ontstaan in het kind, dit is niet de bedoeling uiteraard.

Het pottenbakken is een ambacht en vraagt om goede, rustige begeleiding. Ik kies voor kwaliteit en plezier. Bovendien staat het individueel begeleiden en stimuleren van de unieke vorm-kwaliteiten van ieder kind centraal.

Ieder kind maakt zijn/haar beker of schaaltje op de echte pottenbakkersschijf. Er is ruimschoots de tijd om lekker te experimenteren en te spelen met de klei.

Ik ondersteun hun pottenbakproces en help een handje mee wanneer dat nodig is. Het behoud van de unieke vorm van hun eigen gemaakte potje staat voorop. Wanneer het potje van ieder kind naar tevredenheid gemaakt is, gaan we aan de slag met decoreren.

Met de kwast wordt engobe (allerlei leuke kleuren klei-slib) op het potje aangebracht. Uiteraard ook weer naar eigen wens. Eventueel kunnen er nog leuke afbeeldingen of een naam in de engobe gekerfd worden.

De werkstukken moeten drie weken drogen, waarna ik ze in een speciale keramiek-oven bak op 1040 °C. Hierna glazuur ik de werkstukken, zodat er een mooie glans op komt en dan gaan de werkstukken nogmaals de oven in. Na 4 tot 6 weken kunnen de werkstukken opgehaald worden.

In verband met de veiligheid geldt een minimum leeftijd van 7 jaar om op een pottenbakkersschijf te werken.

Kosten:

€ 150,– voor twee uur pottenbakken, met maximaal vier kinderen, inclusief materiaal en het bakken van één werkstuk per kind. Ik zorg voor een drankje en iets lekkers.